Date din comuna

  Educatie ... detalii

  Economie ... detalii

  Personalitati ... detalii

  Religie ... detalii

  Avizier virtual ... detalii

  Traditii si obiceiuri ... detalii

  Zilele comunei ... detalii

  Linkuri utile ... detalii

  free counters

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Descriere comuna


Potential neexploatat si resurse umane semnificative , alaturi de o administratie locala dornica sa dezvolte comuna, acestea reprezinta argumentele unei dezvoltari durabile a zonei. Drumuri pietruite si asfaltate, punerea in valoare a monumentelor istorice si a potentialului comunei, proiect de parteneriat pentru constructia unui parc eolian, investitie ce poate aduce in bugetul primariei 2 milioane euro .

Oameni harnici si un primar ambitios

Aproape de Falticeni, acolo de sute de ani, marturie stand bogatia spirituala materializata prin monumentele istorice de o incarcatura aparte, comuna Horodniceni e un loc deosebit. Un loc unde harnicia oamenilor, credinta, peisajul se impletesc armonios si arata calatorului secretul existentei de sute de ani a moldovenilor pe aceste meleaguri binecuvantate de Dumnezeu.

Un loc binecuvantat de Dumnezeu si infrumusetat de mana omului unde monumentele istorice se impletesc armonios cu prezentul si cu frumusetea oamenilor, creand aici un colt de Rai. Vizitatorul ce va poposi pe meleagurile noastre va fi incantat de relieful armonios , se va reculege la bisericile - monumente istorice din zona , va trai realitatea unei gospodarii traditionale romanesti si , cu siguranta , nu va regreta ca a descoperit acest univers rural . Colinele "ornate" cu deja "celebrele" capite de fan cladite ca la munte, inalte si subtiri, mioarele ce dau viata colinelor , salba de lacuri ce se vede in zare confera unicitate peisajului "horodnicean". Vrednicia oamenilor "sare" in ochi numai daca te uiti la gospodariile ingrijite, la pasunile curate ca-n palma, la animalele frumoase si bine ingrijite. Gospodarii adevarati din aceste zone minunate au o grija deosebita pentru animalele din batatura pentru ca "ele dau mancarea, traiul de zi cu zi".

Adoptarea unor masuri care sa confere comunei Horodniceni un statut de comuna europeana reprezinta o preocupare permanenta pentru Primarie. In acest scop autoritatile locale isi manifesta intregul interes in atragerea investitiilor in infrastructura, promovarea unei agriculturi performante, exploatarea potentialului turistic, absorbtia fondurilor nerambursabile provenite de la Uniunea Europeana.

Sustinem ca prin valorificarea corespunzatoare a potentialului natural, a celui agricol si a celui uman, comuna Horodniceni va deveni o zona prospera a Uniunii Europene. Pe masura ce se va dezvolta infrastructura edilitara comuna va putea dezvolta turism istoric, ecologic si agroturism. Frumusetea si imaginea in general a zonei "bate" cuvintele si atunci va invitam , dragi cititori, sa veniti la Horodniceni sa va incantati sufletul si ochiul cu ceva .